Galaretka jest produktem o płynnej konsystencji.
W celu jej zestalenia należy użyć roztworu kwasu cytrynowego o stężeniu 50%.
Galaretkę należy podgrzać do wymaganej temperatury, następnie wlać roztwór
kwasu cytrynowego, jednocześnie cały czas mieszając
aż do otrzymania jednolitej masy. Galaretkę wylać do formy
i odstawić do zażelowania. Gdy galaretka dobrze zwiąże wyjąć z formy,
pokroić w dowolny kształt i obsypać cukrem kryształem, aby się nie kleiła.
Można także obsypać mączką kukurydzianą i oblać czekoladą.
Tak przygotowane kostki wyłożyć na blachę,
najlepiej perforowaną aby zapewnić dobrą cyrkulację powietrza
i odstawić na 24 godziny do wysuszenia.
Dostępne smaki: pomarańczowy, cytrynowy, wiśniowy, malinowy, zielonego jabłka.
Opakowanie: wiadro 12kg
Producent: Jabex