Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Cukiernictwo - tłuszcze

Frytura palmowa GHM

 

Bardzo dobrej jakości tłuszcz roślinny, wyprodukowany z rafinowanego oleju palmowego.

Frytura polecana jest do wielokrotnego, głębokiego smażenia np. pączków, frytek, placków, mięs,

warzyw oraz do produkcji wyrobów cukierniczych i piekarniczych, np. ciast, nadzień, mas kremowych.

Produkt cechuje się wysoką  temperaturą dymienia, nie ciemnieje, nie pieni się nadmiernie.

Ogranicza wchłanianie tłuszczu przez przygotowane potrawy.

Opakowanie - karton 20kg

 

PAN MAX Frytura płynna 5l

 

Pan Max to specjalistyczna frytura w płynie, przeznaczona do wielokrotnego,                                                          

głębokiego smażenia frytek, chipsów, mięs, ryb, warzyw, pączków, faworków.

Pozwala na długotrwałe smażenie nie tracąc przy tym swej jakości: nie ciemnieje, nie pieni się, nie dymi.

Płynna konsystencja oraz wyjątkowe właściwości

zapewniają łatwość użytkowania, wysoką wydajność i niską wchłanialność tłuszczu.

Odpowiednia zawartość naturalnych przeciwutleniaczy – tokoferoli we fryturze

Pan Max, w porównaniu do smalcu, gwarantuje w procesie długotrwałego

smażenia wysoką stabilność oraz neutralny smak i zapach.

Opakowanie - butelka 5l

TYTAN Frytura stała

 

Tytan to najwyższej jakości tłuszcz stały, przeznaczony do wielokrotnego głębokiego                          

smażenia frytek, mięs, ryb, warzyw, pączków, faworków.

- gwarantuje długotrwałe smażenie bez utraty jakości,

- nie dymi, nie pieni się, nie ciemnieje,

- jest odporny na długotrwałe ogrzewanie w temperaturze smażenia,

- charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia powyżej 230˚C,

- ma niski poziom wchłaniania tłuszczu przez smażony produkt,

- nie zakłóca naturalnego smaku i zapachu smażonych potraw.

- jest bardzo wydajny i ma dużą odporność na utlenianie.

Opakowanie - karton 10kg

FRITTO

 

Fritto to wysokiej jakości 100 % olej palmowy  do smażenia o uniwersalnym zastosowaniu.

Do głównych właściwości Fritto należą: wyjątkowo długa przydatność do smażenia,

wysoki punkt dymienia powyżej 220 stopni C,  minimalne wchłanianie w produkt,

znikome straty podczas smażenia oraz pozwala zachować naturalny zapach i smak produktu smażonego.

Opakowanie - wiaderko blaszane  25l

 

Frytura blok Master Martini

 

Frytura do smażenia blok ACO4EB wysokiej jakości 100% olej palmowy w stanie stałym.

Odpowiednikiem tej frytury w bloku jest Fritto.

Może być  używany do głębokiego oraz do powierzchniowego smażenia

produktów spożywczych, np. pączków, faworków, mięs, ryb, hamburgerów.

Opakowanie - karton 25 kg



 

Margaryna Palma z Murzynkiem

 

Margaryna 80% do pieczenia, do polew, do smażenia i do kremów.                                  

Opakowanie - blok 12,5kg

Margaryna Martini Plus /Master Export Plus CRS

 

Margaryna francuska 80% w płaskim formacie puff pastry, do ciast półfrancuskich i francuskich.

Wyspecjalizowana do croissantów.

Margaryna charakteryzuje się znakomitymi walorami smakowymi, zapewnia idealne listkowanie i bardzo duży przyrost ciasta.

Opakowanie – karton 10kg

 

Margaryna Gioia Gold Master Martini

 

Zalecana do wypieków, idealna do maślanych ciastek kruchych, ciast francuskich.

W produkcie końcowym w pełni zastępuje masło.

Opakowanie – karton 20kg

 

Margaryna Gioia Master Martini

 

Idealna do delikatnych kremów i ciast maślanych, margaryna 82%o charakterystyce masła.

Opakowanie – karton 20kg

 

Margaryna zwykła 70% GHM

 

Doskonała margaryna do wypieków ciast kruchych, drożdżowych i pszennych.

Wysoka jakość gwarantuje dużą objętość produktów i regularną strukturę ciasta.

Wyroby cukiernicze mają wyśmienity smak, przyjemny aromat oraz doskonały wygląd.

Opakowanie –karton 10kg

 

Margaryna MAESTRA Puff Pastry Mass Balance 80 %


Znakomite margaryny przeznaczone do produkcji wszelkiego                                                                  

rodzaju ciast listkujących (francuskich i półfrancuskich).

Kształt płyty oraz wyjątkowa konsystencja margaryny ułatwiają przygotowanie ciasta.

Znakomicie nadaje się do obróbki mechanicznej i ręcznej.

Margaryny zapewniają:

  • doskonałą plastyczność w szerokim zakresie temperatur,

  • prawidłowe rozwałkowanie i zawijanie, nie powodując załamań i pękań warstw ciasta,

  • wspaniały efekt listkowania ciasta,

  • odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku,

  • wyjątkowe właściwości smakowo-zapachowe.

Opakowanie - karton 10kg

Margaryna do ciast kruchych MILAMA 80%

 

Margaryny polecane do zastosowania w produkcji różnorodnych wyrobów ciastkarskich i piekarskich, rekomendowane do wypieku ciast: makowców, serników, jabłeczników, pierników, faworków, pieczywa półcukierniczego, a także wyrobów biszkoptowo-tłuszczowych typu babki, keksy.
Margaryny 80% Milama charakteryzują się:

  • dobrymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadają właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna Qualita Płynna 70 %

 

Płynna Jedyna zalecana do stosowana w produkcji piekarsko-cukierniczej i gastronomii. Konsystencja płynna pozwala na bezpośrednie jej zastosowanie, skracając czas przygotowania produktu. Rekomendowana do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych, do wyrobu ciast wymagających stosowania płynnej margaryny (drożdżowych, parzonych), pieczywa pszennego półcukierniczego oraz smażenia i duszenia mięs, ryb, warzyw.
Prawidłowo dobrana receptura Płynnej Jedynej gwarantuje:

  • dobrą stabilność emulsji podczas użytkowania,

  • prawidłową strukturę ciasta,

  • delikatny miękisz,

  • odporność na czerstwienie wyrobów,

  • doskonałe właściwości smakowo-zapachowe produktów poprzez zastosowanie odpowiedniego aromatu,

  • dobry efekt wyrobów smażonych i duszonych.

Opakowanie - wiadro 10l

 

Margaryna Zwykła Plus 80%

 

Margaryny polecane do szerokiego zastosowania w produkcji różnorodnych wyrobów ciastkarskich i piekarskich,

a także do produkcji kremów, nadzień i mas cukierniczych.

Margaryny charakteryzują się:

  • dobrymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadają właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim.

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna Qualita 70 %


Zwykła 70% o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji piekarsko - cukierniczej,

szczególnie polecana do wypieku ciast drożdżowych, herbatników,

pieczywa pszennego i półcukierniczego zwłaszcza

bułek wrocławskich, wyborowych, maślanych, chałek.

 

Margaryna charakteryzuje się:

 

  • właściwą plastycznością w temperaturze użytkowania,

  • prawidłowymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,

  • łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,

  • nadaje właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim

Opakowanie - karton 10kg

 

Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80%

 

Najwyższej klasy margaryny przeznaczone specjalnie do przygotowywania

Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80% – margaryna z aromatem i z barwnikiem

 

doskonałych kremów, mas cukierniczych, deserów i nadzień, charakteryzujących się

wyjątkową puszystością, delikatnością, rozpływalnością.

Margaryny Kremowe dzięki wyjątkowej recepturze zapewnią:

  • doskonałe napowietrzenie,

  • łatwe łączenie się z pozostałymi składnikami kremu,

  • stabilną i prawidłową konsystencję kremu,

  • wspaniałe właściwości smakowo-zapachowe.

Margaryna Kremowa White Mass Balance 80 % – margaryna bez aromatu, bez barwnika

Opakowanie - karton 10kg

 

PRIMA CUKIERNICZA NH Mass Balance 80%

Margaryna przeznaczona do wypieku szerokiej gamy ciast. Skład margaryny został wzbogacony o ważne żywieniowo składniki: lecytynę i beta karoten. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna:
- charakteryzuje się doskonałymi właściwościami napowietrzania – tablerowania
- nadaje właściwą strukturę gotowym wyrobom cukierniczym
- zapewnia wyjątkowe właściwości smakowo-zapachowe

Opakowanie- karton 10kg

PRIMA Margaryna Puff Pastry NH Balance 80%

 

Margaryna przeznaczona do produkcji wszelkiego rodzaju ciast listkujących: francuskich i półfrancuskich.

Swoją ciepłą, maślaną barwę zawdzięcza beta-karotenowi (prowitaminie A) obecnemu w jej składzie.

Naturalny maślany aromat nadaje wyjątkowy zapach. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna zapewnia:
- odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku,
- prawidłowe rozwałkowywanie oraz zawijanie, bez załamań i pękań warstw ciasta
- doskonałą plastyczność w szerokim zakresie temperatur
- wyjątkowe właściwości smakowo – zapachowe gotowych wyrobów.

Opakowanie - karton 10kg

 

PRIMA KREMOWA MARGARYNA 80%

 

Margaryna przeznaczona do przygotowywania kremów i mas cukierniczych. Doskonale łączy się z masłem oraz innymi dodatkami. Wyjątkowy aromat nadaje przyjemny śmietankowo maślany smak i zapach, a biała barwa doskonale sprawdza się w przyrządzaniu białych mas kremowych – torty weselne, komunijne, śmietankowe. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów.

Margaryna:
- wykazuje bardzo dobrą zdolność napowietrzania
- doskonale łączy się z masłem, jajami, śmietanką
- zapewnia stabilną i prawidłową konsystencję kremu

Opakowanie - karton 10kg

 

MAESTRO Tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych

 

Najwyższej klasy, 100%-owy roślinny tłuszcz cukierniczy o unikalnych cechach użytkowych                                                      

i żywieniowych, rekomendowany do użycia z mieszankami cukierniczymi i piekarskimi

oraz do zastosowania we wszystkich recepturach ciast zalecających użycie oleju:

ciasta biszkoptowo-tłuszczowe, parzone, piaskowe; pieczywo półcukiernicze i inne.

Podstawę receptury Maestro stanowi znany ze swoich właściwości olej rzepakowy

dostarczający cennych, z punktu widzenia żywieniowego, kwasów rodziny omega-6 i omega-3 (tzw.NNKT*),

przy jednocześnie stosunkowo niewielkim poziomie nasyconych kwasów tłuszczowych.

Produkt zawiera również inne ważne żywieniowo składniki, tj. lecytynę i beta karoten.

Lecytyna jest składnikiem niezbędnym do sprawnego funkcjonowania systemu nerwowego,

poprawia pamięć i koncentrację. Beta-karoten, zwany inaczej prowitaminą A

korzystnie wpływa na funkcjonowanie wzroku oraz opóźnia procesy starzenia.

Maestro jest wolny od alergenów, genetycznie modyfikowanych składników,

nie zawiera konserwantów ani tłuszczów utwardzonych.

Odpowiednia kompozycja składników Tłuszczu Płynnego Maestro zapewnia:
- przedłużoną świeżość wyrobów gotowych
- utrzymanie wilgotności miękiszu ciasta
- zwiększoną objętość ciasta w stosunku do wyrobów przygotowanych na bazie oleju
- wyjątkową, apetyczną barwę wyrobów finalnych dzięki obecnemu w składzie beta-karotenowi

*NNKT – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm człowieka

nie wytwarza, dlatego musza być dostarczane z pożywieniem.

Opakowanie - karton 10kg

 

Tłuszcz do Polew AMADA C (36-40˚C)

 

Polecany szczególnie do produkcji wysokiej jakości polew wyrobów cukierniczych,                    

produkcji korpusów i tabliczek czekoladopodobnych.

Gwarantuje stałą jakość wyrobów gotowych,

zapewnia wysoki połysk polewy i jej odporność na matowienie.

Opakowanie-karton 20kg

 

Maestro ŚWIEŻOŚĆ

Nowość !


Maestro ŚWIEŻOŚĆ to olej do wypieków. Olej Maestro Świeżość, to pierwszy na rynku olej,

zaprojektowany specjalnie do wypieków.

Wpływa na łatwość wyrabiania ciasta, jego napowietrzanie i elastyczność.

Ten olej dba o wydłużenie świeżości wyrobów.

Mniejsze odparowanie wody w czasie wypieku powoduje, że ciasta dłużej

zachowują odpowiednią wilgotność i miękkość.

Ciasto przygotowane z olejem Maestro Świeżość jest gładsze, składniki łączą się

szybciej, a większa porowatość ciasta powoduje, iż wypieki zyskują na objętości nawet o 10 %.


Opakowanie - butelka 5l

 

 

Maestro KOLOR

 

Nowość !


Maestro KOLOR to olej do wypieków. Olej, który doda koloru.                                                                            

Produkt został skomponowany w taki sposób, aby wzmocnić intensywność barwy ciasta.

Miękisz jasnych wypieków zyskuje przyjemność odcień świeżych, wiejskich jaj.

Ciasto nabiera apetycznego kolory, kusząc klientów.

Rekomendowany jest wszędzie tam, gdzie ważne jest podkreślenie apetycznego wyglądu wypieków.

Stworzony z myślą o potrzebach cukierników i piekarzy. Zamień zwykły olej na olej Maestro.


Opakowanie - butelka 5l

 

rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio