Najwyższej klasy, 100%-owy roślinny tłuszcz cukierniczy o unikalnych cechach użytkowych
i żywieniowych, rekomendowany do użycia z mieszankami cukierniczymi i piekarskimi
oraz do zastosowania we wszystkich recepturach ciast zalecających użycie oleju:
ciasta biszkoptowo-tłuszczowe, parzone, piaskowe; pieczywo półcukiernicze i inne.
Podstawę receptury Maestro stanowi znany ze swoich właściwości olej rzepakowy
dostarczający cennych, z punktu widzenia żywieniowego, kwasów rodziny omega-6 i omega-3 (tzw.NNKT*),
przy jednocześnie stosunkowo niewielkim poziomie nasyconych kwasów tłuszczowych.
Produkt zawiera również inne ważne żywieniowo składniki, tj. lecytynę i beta karoten.
Lecytyna jest składnikiem niezbędnym do sprawnego funkcjonowania systemu nerwowego,
poprawia pamięć i koncentrację. Beta-karoten, zwany inaczej prowitaminą A
korzystnie wpływa na funkcjonowanie wzroku oraz opóźnia procesy starzenia.
Maestro jest wolny od alergenów, genetycznie modyfikowanych składników,
nie zawiera konserwantów ani tłuszczów utwardzonych.
Odpowiednia kompozycja składników Tłuszczu Płynnego Maestro zapewnia:
- przedłużoną świeżość wyrobów gotowych
- utrzymanie wilgotności miękiszu ciasta
- zwiększoną objętość ciasta w stosunku do wyrobów przygotowanych na bazie oleju
- wyjątkową, apetyczną barwę wyrobów finalnych dzięki obecnemu w składzie beta-karotenowi
*NNKT – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm człowieka
nie wytwarza, dlatego musza być dostarczane z pożywieniem.
Opakowanie - karton 10kg