1kg produktu odpowiada żółtku z około 56 jaj kurzych o wadze 60g Zastosowanie: piekarnictwo, cukiernictwo, produkcja majonezów i sosów, produkcja alkoholi kremowych, wyroby lodziarskie. Przechowywanie : 0÷4°C, po otwarciu produkt należy zużyć w ciągu 48godzin Opakowanie: bag in box umieszczony w kartonie - 10 litrów Termin przydatności do spożycia: w opakowaniu bag in box -30 dni od daty produkcji |
Producenci - masy i proszki jajowe
Żółtko płynne pasteryzowane
Białko płynne pasteryzowane
1kg produktu odpowiada białku z około 29 jaj kurzych o wadze 60g Zastosowanie: piekarnictwo, cukiernictwo, wyroby farmaceutyczne Przechowywanie: 0÷4°C, po otwarciu produkt należy zużyć w ciągu 48godzin Opakowanie: bag in box umieszczony w kartonie - 10 litrów Termin przydatności do spożycia: w opakowaniu bag in box -45 dni od daty produkcji |
Masa jajowa płynna pasteryzowana
1kg produktu odpowiada masie jajowej z około 19 jaj kurzych o wadze 60g Zastosowanie: piekarnictwo, cukiernictwo, produkcja makaronów, wyroby garmażeryjne Przechowywanie : 0÷4°C, po otwarciu produkt należy zużyć w ciągu 48 godzin Opakowanie: bag in box umieszczony w kartonie - 10 litrów Termin przydatności do spożycia: w opakowaniu bag in box -35 dni od daty produkcji |
Żółtko w proszku
Żółtko w proszku, do przygotowania przez rozpuszczenie 1 jednostki wagowej żółtka w proszku w 1 jednostce wagowej wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada żółtku z około 121 jaj kurzych o wadze 60g. Zastosowanie: piekarnictwo, cukiernictwo, produkcja majonezów i sosów, produkcja alkoholi kremowych, wyroby lodziarskie. Przechowywanie : suche pomieszczenie, temperatura pomieszczenia Opakowanie: worek 10 kg Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy |
Białko w proszku / Białko w proszku wysokopieniste
Białko w proszku, do przygotowania przez rozpuszczenie 1 jednostki wagowej białka w proszku w 7 jednostkach wagowych wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada białku z około 219 jaj kurzych o wadze 60g. Zastosowanie: piekarnictwo, cukiernictwo, wyroby farmaceutyczne. Przechowywanie : suche pomieszczenie, temperatura pomieszczenia Opakowanie: worek 10 kg Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy |
Jaja w proszku
Jaja w proszku, do przygotowania przez rozpuszczenie 1 jednostki wagowej proszku w 3 jednostkach wagowych wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada masie jajowej z około 82 jaj kurzych o wadze 60g. Zastosowanie: piekarnictwo, cukiernictwo, produkcja makaronów, wyroby garmażeryjne Przechowywanie: suche pomieszczenie, temperatura pomieszczenia Opakowanie: worek 10 kg Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy |
Jaja w proszku, do przygotowania przez rozpuszczenie 1 jednostki wagowej proszku w 3 jednostkach wagowych wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada masie jajowej z około 82 jaj kurzych o wadze 60g.
Zastosowanie: piekarnictwo, cukiernictwo, produkcja makaronów, wyroby garmażeryjne
Przechowywanie : suche pomieszczenie, temperatura pomieszczenia
Opakowanie: worek 10 kg
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy