Polecany szczególnie do produkcji wysokiej jakości polew wyrobów cukierniczych, produkcji korpusów i tabliczek czekoladopodobnych. Gwarantuje stałą jakość wyrobów gotowych, zapewnia wysoki połysk polewy i jej odporność na matowienie. Opakowanie-karton 20kg |
Gastronomia - tłuszcze
Tłuszcz do Polew AMADA C (36-40˚C)
MAESTRO Tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych
Najwyższej klasy, 100%-owy roślinny tłuszcz cukierniczy o unikalnych cechach
użytkowych i żywieniowych, rekomendowany do użycia z mieszankami cukierniczymi
i piekarskimi oraz do zastosowania we wszystkich recepturach ciast zalecających
użycie oleju: ciasta biszkoptowo-tłuszczowe, parzone, piaskowe; pieczywo półcukiernicze i inne.
Podstawę receptury Maestro stanowi znany ze swoich właściwości olej rzepakowy
dostarczający cennych, z punktu widzenia żywieniowego, kwasów rodziny
omega-6 i omega-3 (tzw.NNKT*), przy jednocześnie stosunkowo niewielkim poziomie
nasyconych kwasów tłuszczowych. Produkt zawiera również inne ważne żywieniowo składniki,
tj. lecytynę i beta karoten. Lecytyna jest składnikiem niezbędnym do sprawnego funkcjonowania
systemu nerwowego, poprawia pamięć i koncentrację. Beta-karoten, zwany inaczej
prowitaminą A korzystnie wpływa na funkcjonowanie wzroku oraz opóźnia procesy starzenia.
Maestro jest wolny od alergenów, genetycznie modyfikowanych składników,
nie zawiera konserwantów ani tłuszczów utwardzonych.
Odpowiednia kompozycja składników Tłuszczu Płynnego Maestro zapewnia:
- przedłużoną świeżość wyrobów gotowych
- utrzymanie wilgotności miękiszu ciasta
- zwiększoną objętość ciasta w stosunku do wyrobów przygotowanych na bazie oleju
- wyjątkową, apetyczną barwę wyrobów finalnych dzięki obecnemu w składzie beta-karotenowi
*NNKT – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, których organizm człowieka
nie wytwarza, dlatego musza być dostarczane z pożywieniem.
Opakowanie-karton 10kg
PRIMA KREMOWA MARGARYNA 80%
Margaryna przeznaczona do przygotowywania kremów i mas cukierniczych. Doskonale łączy się z masłem oraz innymi dodatkami. Wyjątkowy aromat nadaje przyjemny śmietankowo maślany smak i zapach, a biała barwa doskonale sprawdza się w przyrządzaniu białych mas kremowych – torty weselne, komunijne, śmietankowe. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów. Margaryna: Opakowanie- karton 10kg |
PRIMA Margaryna Puff Pastry NH Balance 80%
Margaryna przeznaczona do produkcji wszelkiego rodzaju ciast listkujących: francuskich i półfrancuskich. Swoją ciepłą, maślaną barwę zawdzięcza beta-karotenowi (prowitaminie A) obecnemu w jej składzie. Naturalny maślany aromat nadaje wyjątkowy zapach. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów. Margaryna zapewnia: Opakowanie- karton 10kg |
PRIMA CUKIERNICZA NH Mass Balance 80%
Margaryna przeznaczona do wypieku szerokiej gamy ciast. Skład margaryny został wzbogacony o ważne żywieniowo składniki: lecytynę i beta karoten. Margaryna nie zawiera konserwantów i alergenów. Margaryna: Opakowanie- karton 10kg |
Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80%
Najwyższej klasy margaryny przeznaczone specjalnie do
przygotowywania doskonałych kremów, mas cukierniczych, deserów i nadzień,
charakteryzujących się wyjątkową puszystością, delikatnością, rozpływalnością.
Margaryny Kremowe dzięki wyjątkowej recepturze zapewnią:
-
doskonałe napowietrzenie,
-
łatwe łączenie się z pozostałymi składnikami kremu,
-
stabilną i prawidłową konsystencję kremu,
-
wspaniałe właściwości smakowo-zapachowe.
Margaryna Kremowa White Mass Balance 80 % – margaryna bez aromatu, bez barwnika
Margaryna Kremowa NH Mass Balance 80% – margaryna z aromatem i z barwnikiem
Opakowanie- karton 10kg
Margaryna Qualita 70 %
Zwykła 70% o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji piekarsko - cukierniczej,
szczególnie polecana do wypieku ciast drożdżowych, herbatników,
pieczywa pszennego i półcukierniczego zwłaszcza bułek wrocławskich, wyborowych, maślanych, chałek.
Margaryna charakteryzuje się:
-
właściwą plastycznością w temperaturze użytkowania,
-
prawidłowymi właściwościami napowietrzania – tablerowania,
-
łatwym łączeniem się z pozostałymi składnikami,
-
nadaje właściwą strukturę wyrobom cukierniczo-piekarskim
Opakowanie- karton 10kg
Margaryna Zwykła Plus 80%
Margaryny polecane do szerokiego zastosowania w produkcji różnorodnych wyrobów ciastkarskich i piekarskich, a także do produkcji kremów, nadzień i mas cukierniczych.
Opakowanie- karton 10kg |
Margaryna Qualita Płynna 70 %
Płynna Jedyna zalecana do stosowana w produkcji piekarsko-cukierniczej i gastronomii. Konsystencja płynna pozwala na bezpośrednie jej zastosowanie, skracając czas przygotowania produktu. Rekomendowana do produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych, do wyrobu ciast wymagających stosowania płynnej margaryny (drożdżowych, parzonych), pieczywa pszennego półcukierniczego oraz smażenia i duszenia mięs, ryb, warzyw.
Prawidłowo dobrana receptura Płynnej Jedynej gwarantuje:
-
dobrą stabilność emulsji podczas użytkowania,
-
prawidłową strukturę ciasta,
-
delikatny miękisz,
-
odporność na czerstwienie wyrobów,
-
doskonałe właściwości smakowo-zapachowe produktów poprzez zastosowanie odpowiedniego aromatu,
-
dobry efekt wyrobów smażonych i duszonych.
Opakowanie- wiadro 10l
Margaryna do ciast kruchych MILAMA 80%
Margaryny polecane do zastosowania w produkcji różnorodnych wyrobów ciastkarskich i piekarskich, rekomendowane do wypieku ciast: makowców, serników, jabłeczników, pierników, faworków, pieczywa półcukierniczego, a także wyrobów biszkoptowo-tłuszczowych typu babki, keksy.
Opakowanie- karton 10kg |
Margaryna MAESTRA Puff Pastry Mass Balance 80 %
Znakomite margaryny przeznaczone do produkcji wszelkiego rodzaju ciast listkujących
(francuskich i półfrancuskich). Kształt płyty oraz wyjątkowa konsystencja margaryny
ułatwiają przygotowanie ciasta. Znakomicie nadaje się do obróbki mechanicznej i ręcznej.
Margaryny zapewniają:
-
doskonałą plastyczność w szerokim zakresie temperatur,
-
prawidłowe rozwałkowanie i zawijanie, nie powodując załamań i pękań warstw ciasta,
-
wspaniały efekt listkowania ciasta,
-
odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku,
-
wyjątkowe właściwości smakowo-zapachowe.
Opakowanie - karton 10kg
Margaryna zwykła 70% GHM
Doskonała margaryna do wypieków ciast kruchych, drożdżowych i pszennych. Wysoka jakość gwarantuje dużą objętość produktów i regularną strukturę ciasta. Wyroby cukiernicze mają wyśmienity smak, przyjemny aromat oraz doskonały wygląd. Opakowanie –karton 10kg |
Margaryna Mistrzowska 80% GHM
Bardzo dobrej jakości margaryna o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji piekarsko-ciastkarskiej. Rekomendowana do przygotowania wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych, biszkoptowo-tłuszczowych, półfrancuskich, kruchych oraz kremów. Opakowanie –karton 10kg |
Margaryna Gioia Master Martini
Idealna do delikatnych kremów i ciast maślanych, margaryna 82%o charakterystyce masła. Opakowanie – karton 20kg |
Margaryna Gioia Gold Master Martini
Zalecana do wypieków, idealna do maślanych ciastek kruchych, ciast francuskich.
W produkcie końcowym w pełni zastępuje masło.
Opakowanie – karton 20kg
Margaryna Martini Plus /Master Export Plus CRS
Margaryna francuska 80% w płaskim formacie puff pastry, do ciast półfrancuskich i francuskich. Wyspecjalizowana do croissantów.
Margaryna charakteryzuje się znakomitymi walorami smakowymi, zapewnia idealne listkowanie i bardzo Duzy przyrost ciasta.
Opakowanie – karton 10kg
Margaryna Plaia Master Martini
Biała margaryna cukiernicza uniwersalna o 82% zawartości tłuszczu. Opakowanie –karton 20kg |
Margaryna Palma z Murzynkiem
Margaryna 80% do pieczenia, do polew, do smażenia i do kremów.
Opakowanie - blok 12,5kg