To produkt otrzymany w procesie prażenia jabłka z dodatkiem cukru. Jabłko prażone jest dziś często stosowane w cukierniach, zastępuje jabłko świeże gdyż ułatwia przygotowanie ciast. Jabłko prażone kostka w gastronomii nadaje się do nadziewania naleśników oraz do dekoracji deserów i lodów. Produkt jest termostabilny – nie zmienia swoich właściwości podczas zapiekania i mrożenia. Opakowanie: wiadra 11 kg |
Producenci - przetwory owocowe
Jabłko prażone - szarlotka, kostka
Jabłko prażone - szarlotka, domowe
JABŁKO PRAŻONE SZARLOTKA DOMOWE -jest to jabłko prażone tarte. Zastosowanie-tradycyjne jabłeczniki. Opakowanie: wiadra 11 kg |
Jabłko prażone - szarlotka z dodatkiem brzoskwini
JABŁKO PRAŻONE SZARLOTKA Z DODATKIEM BRZOSKWINI Opakowanie: wiadra 12 kg |
Owoce prażone „GRADOS”
To grupa produktów o smarownej i plastycznej konsystencji, łatwych w dozowaniu, zawierających 45% cząstek owoców. Nadają się do zapiekania na zewnątrz ciasta i stosowania po wypieku na blaty biszkoptowe. W ofercie: ananas prażony, brzoskwinia prażona, gruszka prażona, wiśnia prażona, truskawka prażona, żurawina prażona. |
Dżemy
Półprodukt do stosowania na zimno, przygotowany z owoców przetartych. W cukiernictwie dżemy znajdują zastosowanie do przekładania tortów, rolad, ciast kruchych, do nadziewania i dekorowania ciastek oraz jako warstwa izolacyjna pod masy, kremy i bite śmietany. W ofercie: truskawka, czarna porzeczka, aronia, brzoskwinia, malina, wiśnia. |
półprodukt do stosowania na zimno, przygotowany z owoców przetartych. W cukiernictwie dżemy znajdują zastosowanie do przekładania tortów, rolad, ciast kruchych, do nadziewania i dekorowania ciastek oraz jako warstwa izolacyjna pod masy, kremy i bite śmietany.
W ofercie: truskawka, czarna porzeczka, aronia, brzoskwinia, malina, wiśnia.
Nadzienia owocowe
Nadzienia do stosowania na zimno i gorąco, po wypieku przypominają galaretki transparentne o kolorze i smaku świeżych owoców, można je stosować do nadziewarek dyszowych. Zastosowanie: na zimno –jako masa owocowa do przekładania ciast i tortów oraz do nadziewania bułek, rogali, pączków oraz do przekładania ciastek drobnych. Nadzienia można stosować także na gorąco, do wypieku ciastek kruchych, ciast drożdżowych, ciastek francuskich, do środka i na wierzch, do odcieku rantów. Dostępne smaki: jagoda, malina, truskawka, morela, wiśnia, kiwi, malina-marcepan, pomarańcz, róża, czarna porzeczka. Producent: Vortumnus Opakowanie: wiadra 13 kg |
Dynia pasteryzowana zagęszczona
Doskonały dodatek do różnego rodzaju ciast, utrzymuje wilgotność ciasta i stanowi naturalny barwnik. Opakowanie: wiadra 5 kg / 10 kg |
Powidła śliwkowe
Powidła o wyważonym słodko-kwaśnym smaku. Polecamy do przekładania pierników, ciasteczek drobnych oraz ciast czekoladowych, korzennych i miodowników. Opakowanie: wiadro 12kg / 13 kg |