Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Producenci - przetwory owocowe

Jabłko prażone - szarlotka, kostka

To produkt otrzymany w procesie prażenia jabłka z dodatkiem cukru. Jabłko prażone jest dziś często stosowane w cukierniach, zastępuje jabłko świeże gdyż ułatwia przygotowanie ciast. Jabłko prażone kostka w gastronomii nadaje się do nadziewania naleśników oraz do dekoracji deserów i lodów. Produkt jest termostabilny  – nie zmienia swoich właściwości podczas zapiekania i mrożenia.
Opakowanie: wiadra 11 kg

Jabłko prażone - szarlotka, domowe

JABŁKO PRAŻONE SZARLOTKA DOMOWE -jest to jabłko prażone tarte. Zastosowanie-tradycyjne jabłeczniki.
Opakowanie: wiadra 11 kg

Jabłko prażone - szarlotka z dodatkiem brzoskwini

JABŁKO PRAŻONE SZARLOTKA Z DODATKIEM BRZOSKWINI
Opakowanie: wiadra 12 kg

Owoce prażone „GRADOS”

To grupa produktów o smarownej i plastycznej konsystencji, łatwych w dozowaniu, zawierających 45% cząstek owoców. Nadają się do zapiekania na zewnątrz ciasta i stosowania po wypieku na blaty biszkoptowe.
W ofercie: ananas prażony, brzoskwinia prażona, gruszka prażona, wiśnia prażona, truskawka prażona, żurawina prażona.

Dżemy

Półprodukt do stosowania na zimno, przygotowany z owoców przetartych. W cukiernictwie dżemy znajdują zastosowanie do przekładania tortów, rolad, ciast kruchych, do nadziewania  i dekorowania ciastek oraz jako warstwa izolacyjna pod masy, kremy i  bite śmietany.
W ofercie: truskawka, czarna porzeczka, aronia, brzoskwinia, malina, wiśnia.

 

półprodukt do stosowania na zimno, przygotowany z owoców przetartych. W cukiernictwie dżemy znajdują zastosowanie do przekładania tortów, rolad, ciast kruchych, do nadziewania i dekorowania ciastek oraz jako warstwa izolacyjna pod masy, kremy i bite śmietany.

W ofercie: truskawka, czarna porzeczka, aronia, brzoskwinia, malina, wiśnia.

Nadzienia owocowe

Nadzienia do stosowania na zimno i gorąco, po wypieku przypominają galaretki transparentne o kolorze i smaku świeżych owoców, można je stosować do nadziewarek dyszowych.
Zastosowanie: na zimno –jako masa owocowa do przekładania ciast i tortów oraz do nadziewania bułek, rogali, pączków oraz do przekładania ciastek drobnych.
Nadzienia można stosować także na gorąco, do wypieku ciastek kruchych, ciast drożdżowych, ciastek francuskich, do środka i na wierzch, do odcieku rantów.
Dostępne smaki: jagoda, malina, truskawka, morela, wiśnia, kiwi, malina-marcepan, pomarańcz, róża, czarna porzeczka.
Producent: Vortumnus     

Opakowanie: wiadra 13 kg

Dynia pasteryzowana zagęszczona

Doskonały dodatek do różnego rodzaju ciast, utrzymuje wilgotność ciasta i stanowi naturalny barwnik.
Opakowanie: wiadra 5 kg / 10 kg

Powidła śliwkowe

Powidła o wyważonym słodko-kwaśnym smaku. Polecamy do przekładania pierników, ciasteczek drobnych oraz ciast czekoladowych, korzennych i miodowników.
Opakowanie: wiadro 12kg / 13 kg
rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio