FLYT-X MULTI 5% MAŚLANY - to tłuszcz i polepszacz w jednym.
Stosowany do pieczywa tostowego, hamburgerów, hot-dogów itp.
Dawkowanie: 5% w stosunku do masy mąki.
Opakowanie - 10 L
Producent: Credin
FLYT-X MULTI 5% MAŚLANY - to tłuszcz i polepszacz w jednym.
Stosowany do pieczywa tostowego, hamburgerów, hot-dogów itp.
Dawkowanie: 5% w stosunku do masy mąki.
Opakowanie - 10 L
Producent: Credin
Polepszacz MAX do pieczywa pszennego i mieszanego gwarantujący
maksymalne efekty wypieku pieczywa. Zapewnia maksymalną objętość pieczywa,
dużą wilgotność miękiszu, złocistą i chrupiącą skórkę, naturalny smak.
Dawkowanie: 0,3 - 0,5 % w stosunku do masy mąki
Opakowanie - 10 kg, 25 kg
Producent: Credin
ECO TRADE – KAJZERKA polepszacz do pieczywa przeznaczony do produkcji szerokiego
asortymentu pieczywa pszennego, zwłaszcza galanterii piekarniczej typu kajzerki.
Powoduje duży rozrost pieczywa gwarantuje stabilny rozrost ciasta w fazie końcowej
W przypadku prowadzenia ciasta metoda dwufazową, nie dodawać polepszacza do rozczynu,
ciasto z polepszaczem „Kajzerka” odporne jest na dłuższy czas miesienia i fermentacji.
Dawkowanie - 0,3-0,5%
Opakowanie - 25 kg, 10kg
Producent: Eco Trade
ECO TRADE - BUŁKA - Polepszacz do pieczywa pszennego
polecany przy produkcji drobnego asortymentu pszennego- bułki, rogale.
Enzymatyczny polepszacz można stosować zarówno na liniach produkcyjnych
jak i przy prowadzeniu ciasta metodą tradycyjną. Wydłuża świeżość w wyrobie gotowym,
daje stabilną jakość wyrobu końcowego, odpowiednią
strukturę miękiszu oraz ładnie skostkowaną skórkę.
Dozowanie: od 0,2%-0,3%
Opakowanie - 25 kg, 10 kg
Producent: Eco Trade
Dynamil szary Szczególnie polecany jest do kajzerek, bułek poznańskich
i innego pieczywa pszennego wypiekanego w warunkach rzemieślniczych
oraz w piekarniach przemysłowych. Wyjątkowa kompozycja składników
Dynamila Szarego powoduje, że jego użycie w procesie pieczenia zwiększa
wodochłonność oraz wydajność ciasta, a także gwarantuje maksymalny
rozrost kęsów ciasta. Zastosowanie polepszacza Dynamil Szary skutecznie
zmniejsza przyczepność ciasta do rąk i do roboczych powierzchni maszyn
i sprzętu. Dynamil Szary zapewnia większe bezpieczeństwo
na wszystkich etapach produkcji pieczywa.
Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do mąki, czyli
0,3-0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki.
Opakowanie: 10 kg
Producent: Lesaffre
Dynamil Czerwony to polepszacz przeznaczony do produkcji bułek oraz drobnego
pieczywa wyrabianego z mąk pszennych. Zastosowanie polepszacza
Dynamil Czerwony pozwala na otrzymywanie wyrobów o jednakowej
jakości z mąk o różnej wartości wypiekowej. Dynamil Czerwony zapewnia
uzyskanie wyrazistych nacięć na powierzchni rozrośniętych kęsów ciasta
i po ich wypieku. Stosując ten polepszacz uzyskuje się optymalną objętość
produktów końcowych, gładką, chrupiącą oraz dobrze
skoloryzowaną skórkę oraz miękisz o równomiernych i delikatnych porach.
Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do mąki, czyli 0,3-0,5 kg polepszacza na 100 kg mąki.
Opakowanie: 10 kg i 25 kg
Producent: Lesaffre
PAN UP EXPRESS - to polepszacz do przemysłowej produkcji pieczywa pszennego .
Przyspiesza proces fermentacji, zapewnia lepszą stabilność ciasta, powiększa
objętość pieczywa, polepsza strukturę miękiszu, poprawia smak i kolor produktu końcowego.
Dawkowanie: 0,3-0,5% w stosunku do masy mąki
Opakowanie - 10 kg, 25 kg worek
Producent: Credin
Polepszacz T-REX do pieczywa pszennego opracowany w myśl międzynarodowego
trendu „czysta etykieta”. Zalety: zwiększona tolerancja na zmienność mąki,
stała jakość działania przy niskiej dawce ,poprawa wyglądu skórki pieczywa,
polepszacz bez kwasowego zapachu charakterystycznego dla polepszaczy z emulgatorami.
Dawkowanie: 0,3 – 0,5% w stosunku do wagi mąki
Opakowanie - 10 kg, 25 kg
Producent: Credin
PAN UP 1% - to polepszacz do pieczywa pszennego.
Zapewnia lepszą stabilność ciasta, powiększa objętość pieczywa,
polepsza strukturę i miękkość miękiszu ,
poprawia smak i kolor produktu końcowego
Dawkowanie: 1,0% w stosunku do masy mąki
Opakowanie - 10 kg 25kg
Producent: Credin
Polepszacz w proszku do ciast pszennych. Zapewnia optymalną tolerancję ciasta po fermantacji końcowej.
Gwarancja doskonałej objętości i złocistobrązowej skórki pieczywa.
Dawkowanie - 0,3-0,5%
Opakowanie - 10/25 kg worek
Producent: Puratos
ECO TRADE – LIDER - Polepszacz nowej generacji, na bazie naturalnych składników,
powoduje uzyskanie stabilnej jakości. Korzystnie wpływa na efekt końcowy
wypiekanego asortymentu. Zawiera w składzie mąkę sojową nie modyfikowaną
genetycznie bogatą w białko i posiadającą właściwości przedłużenia świeżości pieczywa
oraz powodującej pojaśnienie barwy miękiszu. Kierowany do produkcji bagietek
oraz pozostałej drobnej galanterii. Stosowany zarówno w produkcji
tradycyjnej jak i mechanicznej, stabilny w piecu.
Dawkowanie - 0,5-1%
Opakowanie 10 kg lub 25 kg
Producent: Eco Trade
Wykon Kreatif Studio |