Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Lodziarnie - lody do automatów

Bazy do lodów Pernigotti

Email Drukuj PDF

 

 

BAZY DO LODÓW PERNIGOTTI - półprodukty w proszku o zróżnicowanej zawartości tłuszczów, zawierają neutralne środki zagęszczające, cukry i białka, idealne do zbilansowanego łączenia ze składnikami mieszanki bazowej.

Lody Soft do automatu

LODY SOFT DO AUTOMATU - koncentrat  do szybkiej produkcji lodów do automatu bez konieczności dodawania jaj. Przygotowanie polega na dokładnym wymieszaniu koncentratu z wodą w proporcji 1:3 i odstawieniu uzyskanej mieszanki na 15 minut. Mieszanka jest gotowa do produkcji lodów(może ale nie musi być poddana pasteryzacji).
Producent - Eco Trade
Opakowanie: worek 10kg
Dostępne smaki: waniliowy, śmietankowy, czekoladowy, truskawkowy, pomarańczowy i orzechowy

Lody Pomorskie "Premium"

LODY POMORSKIE „PREMIUM” - koncentrat służy do bezpośredniego wytwarzania mieszanek lodowych bez dodatku jaj. Przygotowanie polega na wymieszaniu koncentratu z wodą w proporcji 1:2,5 i pozostawieniu uzyskanej mieszanki na 15 minut w celu zgęstnienia. Przygotowana mieszanka służy nadaje się do produkcji lodów miękkich z  automatu, które mogą być, ale nie muszą, poddane pasteryzacji. Wytworzone z koncentratu lody charakteryzują się wspaniałym, intensywnym i naturalnym smakiem.
Producent - AKO
Opakowanie: worek 10kg
Dostępne smaki: waniliowo-śmietankowe, waniliowe, śmietankowo-karmelowe.

Lody Pomorskie "Świderki"

LODY POMORSKIE „ŚWIDERKI” - koncentrat przeznaczony jest do produkcji tzw.lodów „amerykańskich”, które w odróżnieniu od lodów „soft” są nienapowietrzone, bardzo zimne i twarde. Koncentrat miesza się z wodą w proporcji 1:2.Do produkcji tych lodów służą automaty, które mają możliwoć mrożenia masy lodowej do-12˚C.
Producent - AKO
Opakowanie:worek 10kg
Dostępne smaki: śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, truskawkowy, kokosowy, jagodowy, pomarańczowy i cytrynowy.

Lody pomorskie

LODY POMORSKIE - koncentrat służy do bezpośredniego wytwarzania mieszanek lodowych bez dodatku jaj. Przygotowanie polega na wymieszaniu koncentratu z wodą w proporcji 1:3 i pozostawieniu uzyskanej mieszanki na 15 minut w celu zgęstnienia. Przygotowana mieszanka służy nadaje się do produkcji lodów miękkich z  automatu, które mogą być, ale nie muszą, poddane pasteryzacji.
Producent - AKO
Opakowanie: worek 10kg
Dostępne smaki: śmietankowy, waniliowy, waniliowo-śmietankowy, czekoladowy, truskawkowy, kokosowy, jagodowy, pomarańczowy, cytrynowy, toffi, malinowy, „niebieskie Migdały”, kaktusowy, pistacjowy, Marumba”(pomarańczowy, mango i brandy), „Jogotwist’(jogurt, mango, brzoskwinia) oraz neutralna-baza.
rzetelna firma   Wykon Kreatif Studio