Idealne do nadziewania wszelkich wyrobów cukierniczych kremy budyniowe na zimno w proszku. Możliwość łączenia kremów budyniowych z alkoholem, kakao, tłuszczami, śmietanami.
Dostępne smaki: waniliowy, śmietankowy, ajerkoniakowy.
Opakowanie - worki 25/10kg
Cukiernictwo - nadzienia i kremy dekoracyjne
Kremy budyniowe na zimno
Kremy typu bita śmietana
Gotowe mieszanki do wyrobu lekkich kremów śmietankowych.
Kremy o stabilnej, gładkiej konsystencji i wyrazistym śmietankowym smaku. Doskonałe do ciast deserowych, świetne w połączeniu z alkoholem, pastami smakowymi, czekoladą.
Opakowanie - worki 10 / 5kg
Kremy roślinne typu bita śmietana.
Wygodne w użyciu kremy roślinne, gotowe do użycia bezpośrednio po schłodzeniu.
Alternatywa dla śmietany zwierzęcej. Kremy roślinne zwiększają swoją objętość podczas ubijania do 400%.
Można je łączyć z owocami, czekoladami, stabilizatorami, pastami, budyniem oraz z nadzieniami truflowymi.
Polecamy ubijać je w połączeniu z tradycyjną śmietaną zwierzęcą.
Dzięki wysokiej stabilności kremy te nadają się idealnie do dekorowania tortów.
Dostępne: kremy roślinne z dodatkiem cukru
Opakowanie - karton 12x1l
Aravella Gran Ripieno – genaże do nadziewania pralin, dodatek do ciast i kremów
Gran Ripieno to nowa linia ganaszy wyspecjalizowanych do nadziewania pralin.
Bez tłuszczy uwodornionych, z naturalnymi aromatami, łatwe w użyciu: lekko podgrzane mogą być dozowane
bezpośrednio przy użyciu zwykłego rękawa cukierniczego.
Dostępne w trzech wariantach smakowych (kakao, orzech laskowy, biała czekolada), gotowe do bezpośredniego użycia
lub w połączeniu z innymi składnikami, takimi jak kawa, skórka pomarańczowa, bazylia, przyprawy, ryż preparowany itd.
Otrzymane kompozycje smakowe znakomicie sprawdzają się jako wypełnienia różnych rodzajów
korpusów czekoladowych – deserowych, mlecznych, białych a także jako składnik pralin ciętych i trufli.
Dostępne smaki: Nocciola - orzechowy (orzech laskowy) , Cacao-kakaowy , Avorio-„biała czekolada”
Opakowanie - wiadro 13kg
Producent - Master Martini
Caravella
Kremy do smarowania, nadzień, wypełnień na zimno i do zapiekania.
Linia kremów do smarowania Caravella przeznaczona do nadzień i dekoracji.
Oferuje szeroką gamę odpowiadającą wszystkim potrzebom cukiernictwa w dobrym gatunku.
Brak zawartości tłuszczów uwodornionych, w przeważającej części kremów, doskonale wpisuje się w nowe tendencje panujące na rynku.
Kremy caravella występują w dwóch wariantach:
linia Cream: krem do stosowania na zimno do polew, nadzień i aromatyzowania.
linia Fluifour : kremy termostabilne, odporne na wysokie temperatury, polecane do nadzień i zapiekania w korpusach.
Dostępne smaki: - orzech laskowy , Cacao-kakaowy , Gianduia-orzechowo-czekoladowy, Avorio-„biała czekolada”
Opakowanie - wiadro 13kg
Producent - Master Martini
Caribe
kremy do smarowania, nadzień, wypełnień na zimno i do zapiekania Linia kremów do smarowania i nadzień w ekonomicznych opakowaniach. Dostępne smaki: Nocciola - orzechowy (orzech laskowy) , Cacao-kakaowy. Opakowanie-wiadro 20kg Producent-Master Martini |
Caribe PZ
kremy wyspecjalizowane do zapiekania Kremy do zapiekania w ciastkach kruchych, babeczkach, muffinach. Krem Avorio-biały stanowi doskonałą bazę do aromatyzowania i tworzenia własnych kompozycji smakowych. Dostępne smaki: Nocciola - orzechowy (orzech laskowy) , Cacao-kakaowy , Avorio-„biała czekolada” Opakowanie-wiadro 20kg Producent-Master Martini |
Termostabilne żele do nadziewania, szprycowania, przesmarowania i dekoracji
Dostępne smaki: pomarańczowy, wiśniowy, morelowy, jagodowy, malinowy, czereśniowy. Opakowanie-wiadro 3kg Producent-Master Martini |
Kremy cukiernicze premium
Kremy są doskonałymi masami do przekładania, np. wafli, charakteryzują się pełną tolerancją innych dodatków, tj. tłuszcze, stanowią surowiec do ganaszy. Zastosowanie-w zależności od przeznaczenia kremy można: Upłynniać poddawać procesowi napowietrzania mieszać z bitą śmietaną(30%) stosować jako dodatek barwiąco-smakowy do mas kremowych Niedopuszczalny jest kontakt kremów z wodą w jakiejkolwiek postaci (krem natychmiast gęstnieje) W ofercie pełna gama barw i smaków: czekoladowy, orzechowy, toffi, kokosowy, chałwowy, kawowy, adwokat, truflowy, jogurtowy. Opakowanie-karton 12 kg Producent-Terravita |
Kremy cukiernicze classic
Tworzą wyśmienite masy do przekładania i nadziewania. Charakteryzują się pełną tolerancją innych dodatków, doskonałe do ganaszy, produkty sprawdzone (kilkanaście lat na rynku). Zastosowanie-w zależności od przeznaczenia kremy można: Upłynniać poddawać procesowi napowietrzania mieszać z bitą śmietaną(30%) stosować jako dodatek barwiąco-smakowy do mas kremowych Niedopuszczalny jest kontakt kremów z wodą w jakiejkolwiek postaci (krem natychmiast gęstnieje) Dostępne smaki: czekoladowy, czekoladowo-orzechowy, toffi, kokosowy, mleczny. Opakowanie-karton 12 kg Producent-Terravita |
Krem do zapiekania czekoladowy
Krem do stosowania jako wewnętrzne i zewnętrzne nadzienie. Krem należy dozować w formie delikatnie podgrzanej i razem z ciastem wypiekać. Opakowanie-karton 12 kg Producent-Terravita |
Kajmak klasyczny
Krem produkowany na bazie mleka, masła i cukru, z dodatkiem tłuszczu cukierniczego. Masa ta jest bardzo plastyczna, długo zachowuje swoje właściwości dekoracyjne. Doskonale nadaje się do bezpośredniego użycia jako masa cukiernicza do ciast, ciasteczek i andrutów, z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu znakomicie sprawdza się jako nadzienie do ciast. Niezrównany do dekorowania wypieków. Opakowanie-wiadro 14kg Producent-Polder |
Toffi argentyńskie
Krem produkowany na bazie mleka, masła i cukru. Doskonały jako dodatek do lodów i deserów. Nadaje się do szprycowania na babeczki i przekładania. Może być łączony z tłuszczem , znakomicie sprawdza się w połączeniu z bitą śmietaną. Opakowanie-wiadro 14kg Producent-Polder |
Kajmak cukierniczy
to nadzienie cukiernicze gotowe do użycia, przygotowane na bazie mleka, skrobi i cukru. Może być użyty do dekorowania, przekładania i nadziewania. Posiada dodatek term stabilny, dzięki czemu nadaje się do zapiekania. Konsystencja zbliżona do budyniu, Barwa jasna. Opakowanie-wiadro 14kg Producent-Polder |
Schokobella - krem czekoladowy i czekoladowy biały
Schokobelle to grupa nadzień kremowych o niezwykłej gamie możliwości zastosowania. Świetne do nadziewania i oblewania tortów, ciasteczek sztukowych i pralin. Wspaniale sprawdzają się jako krem do garnirowania. Doceniony krem przez wielu cukierników, ponieważ z doskonałym efektem można łączyć go z tłuszczem, a oblane nim torty można mrozić. Schokobelle nadają wyrobom połysk bez temperowania i nie kruszą się przy krojeniu. Wyborne jako nośnik smakowy do kremów na zimno i dodatek smakowy do ciast pieczonych. Opakowanie-wiadro 6kg Producent-Martin Braun |
Covela – krem czekoladowy
Krem do przekładania ciast i tortów, świetny do szprycowania i dekorowania wyrobów. Możliwość łączenia z pastami smakowymi, tłuszczami i alkoholem. Opakowanie-wiadro 12kg Producent-Martin Braun |
Nuss Plus – krem orzechowy
Krem do przekładania ciast i tortów, świetny do szprycowania i dekorowania wyrobów. Możliwość łączenia z pastami smakowymi, tłuszczami i alkoholem. Opakowanie-wiadro 12kg Producent-Martin Braun |
Cremochoc – nadzienie kakaowe do zapiekania
Opakowanie-wiadro 12kg Producent-Martin Braun |
Credi fillings – kremowo-mleczne nadzienia cukiernicze
Nadzienie do przekładania ciast i tortów, świetny do szprycowania i dekorowania wyrobów. Dostępne nadzienie : czekoladowe, kawowe i toffi. Opakowanie-wiadro 5kg Producent - Credin |
Nadzienia truflowe
Gotowe nadzienia do bezpośredniego użycia jako wspaniała elastyczna polewa do tortów i ciast deserowych lub jako dodatek do ganaszy, kremów tłuszczowych, kremów budyniowych i śmietan. Wszystkie smaki doskonale łączą się ze spirytusem, przez co idealnie nadają się do wypełniania pralin. Ponadto nadzienia truflowe można z powodzeniem wykorzystać jako dodatek smakowy do wyrobów wymagających obróbki termicznej, np. w połączeniu z ciastem biszkoptowo - tłuszczowym. Dostępna trufla: pomarańczowa, nugatowa, krokantowa, białą, kakaowa ciemna i kakaowo - orzechowa Opakowanie-wiadro 6kg Producent - Bakels |
Chocolate Mix- masa czekoladowa z kruchymi ciasteczkami
Wyśmienita masa czekoladowa z kruchymi ciasteczkami, którą przygotowujemy bez konieczności wypieku. Po zmieszaniu z wodą i rozpuszczoną margaryną, masę można użyć jako przekładkę do tortów, kostek czy batonów lub formujemy wg potrzeb w dowolny sposób. Masę można wzbogacać np. orzechami, płatkami migdałowymi, spirytusem, owocami w żelu, wiórkami kokosowym lub skórką cytrynową czy pomarańczową. Opakowanie-worek 12,5kg Producent-Bakels |
Pol-mix kokosowy
Najwyższej jakości gotowa mieszanka w proszku do produkcji kokosanek i mas kokosowych do nadziewania wyrobów cukierniczych tj.: tarty, rolady, kostki, batony, mozaiki. Opakowanie-worek 12,5kg Producent-Bakels |
Kremy budyniowe Aksamitna Pokusa
Termostabilne kremy budyniowe do nadziewania, szprycowania, przekładania ciast.
Na gorąco do wypieku drobnego pieczywa drożdżowego, francuskiego, dobrze zachowują się
z ciastami biszkoptowo - tłuszczowymi, sernikami. Na zimno świetne do nadziewania pączków, rogalików, babeczek kruchych.
Po połączeniu z margaryną lub śmietaną tworzą puszyste masy do przekładania. Kremy Aksamitna Pokusa nadają się do mrożenia,
natomiast podczas wypieku zachowują nadany kształt i lśniący połysk.
Aksamitna Pokusa w wielu smakach: czekoladowa, o sm.mlecznej czekolady, kokosowa, advocat,
truskawkowa, śmietankowa, waniliowa, jagodowa, cytrynowa, o sm.kukułki, toffi oraz orzecha laskowego.
Opakowanie - wiadro 13kg
Producent - Vortumnus
Masa makowa
Sucha masa makowa ułatwiająca przygotowanie nadzienia makowego do szprycowania drożdżówek, produkcji makowców. Aby uzyskać gotowe nadzienie makowe należy tylko dodać okruchy (bułkę tartą) i wodę. W zależności od przeznaczenia można doprawić rumem lub inną esencją. Opakowanie-worek 10kg Producent- AKO, DUKE |
Masa orzechowa
Super Masa Orzechowa znakomicie sprawdza się jako dodatek do różnego rodzaju ciast i drożdzówek. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości składników jest ona nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Super masa orzechowa jest bogata w kwasy oleinowe, które zamiast odkładać się w postaci tkanki tłuszczowej, obniżają poziom złego cholestorolu we krwi i są zbawienne dla układu krwionośnego.
|
Gotowa masa makowa / masa makowa z białego maku
Gotowe do użycia nadzienie makowe. W ofercie nowość- masa makowa przygotowana z białego maku. Opakowanie-wiadro 13 kg/ puszka 3200g Producent - Prospona |
Krem Cytrynowy
Krem Cytrynowy termostabilny, kremowa, smarowna konsystencja,
gładka, barwa intensywna żółta typowa dla cytryny, z połyskiem;
smak wyraźny, lekko kwaskowaty, charakterystyczny dla
świeżej cytryny. Zastosowanie: na zimno i do zapiekania,
na zewnątrz ciast jak i do środka.
Idealny do tortów, ciast biszkoptowo - tłuszczowych,
ciastek kruchych, muffin, rozetek, rogalików,
tortów i tarty.
Opakowanie: wiadro 6kg
Producent: Grados