Drożdże prasowane Benevia cechują się stabilną siłą fermentacyjną oraz długim okresem przydatności do spożycia. Są to drożdże uniwersalne do produkcji pieczywa pszennego zwykłego, wyborowego i półcukierniczego, pieczywa mieszanego. Opakowanie-karton 10kg |
Piekarnictwo - drożdże
Drożdże Benevia
Drożdże perfekta czerwona / hirondelle czerwone
Charakterystyka drożdży o klasie jakości „czerwone” 1.Uniwersalne o najwyższej jakości. 2.Bardzo wysoka efektywność w produkcji pieczywa pszennego zwykłego, wyborowego i półcukierniczego, pieczywa mieszanego i pieczywa wytwarzanego na bazie ciast mrożonych. 3.Szczególnie polecane w odroczonych technologiach wypieku pieczywa. 4.Szczególnie polecane w technologiach produkcji pieczywa opartych na mrożeniu ciast surowych. 5.Możliwość zastosowania we wszystkich fermentacjach po dobraniu odpowiedniej dozy. 6.Doskonała stabilność we wszystkich zastosowaniach. Opakowanie-karton 10kg |
Drożdże perfekta złota
Charakterystyka drożdży o klasie jakości „złote” 1.Drożdże cukiernicze najwyższej jakości o dużej sile fermentacyjnej przeznaczone specjalnie do wypieku ciast słodkich. 2.Szczególnie efektywne w warunkach zwiększonego dodatku cukru. 3.Zapewniają wyjątkową lekkość i pulchność struktury oraz dużą objętość wypieków. 4.Umożliwiają oszczędne dozowanie .W porównaniu z innymi drożdżami w ciastach o ponad 10% zawartości cukru uzyskuje się minimum 10% oszczędności w dozowaniu( wraz ze wzrostem zawartości cukru oszczędności rosną). 5.Doskonałe do babek drożdżowych, bułek maślanych i tradycyjnych drożdżówek oraz innych słodkich wypieków. Opakowanie-karton 10kg |
Drożdże Kastalia
Charakterystyka drożdży Kastalia 1. Płynne drożdże Kastalia są to drożdże stabilne, wysokiej jakości, rozlewane do specjalnego opakowania Bag In Box. 2.Kastalia to system chłodzenia i dystrybucji drożdży płynnych, który ułatwia przygotowanie produktów piekarskich oraz optymalizuje proces produkcji. 3.Nowy system Kastalia pozwala na higieniczne dozowanie drożdży. Lodówka gwarantuje optymalne warunki przechowywania dla drożdży, zachowując ich jakość i świeżość. 4.Dzięki systemowi Kastalia drożdże dozowane są z dużą precyzją i dodawane bezpośrednio do dzieży, co sprzyja ich asymilacji w cieście i optymalizuje proces fermentacji. 5. 1kg drożdży prasowanych = ok.1,5 l drożdży płynnych. 6.System doskonale sprawdza się w zakładach używających 50 (lub więcej) kg drożdży / tydzień. Opakowanie-22 l |