Właściwości i zastosowanie: delikatne nadzienie do ciast francuskich, półfrancuskich i tradycyjnych, wypiekanych bezpośrednio lub zamrożonych, do zapiekania wewnątrz i na zewnątrz, dekoracja gofrów, lodów i deserów, dodatek do bitej śmietany i mas cukierniczych. W ofercie trzy grupy frużelin Prospona: Standard - pakowane w puszki 3,2kg , deserowe (nietermostabilne) w wiaderkach 3,8kg oraz frużeliny cukiernicze w wiadrach po 12kg.
Dostępne smaki frużeliny standard Prospona: ananas, brzoskwinia, czarna jagoda, czereśnia, gruszka, malina, owoce leśne, porzeczka czerwona, truskawka, wiśnia, zielone jabłko, żurawina. Frużelina deserowa : wiśnia, truskawka, jagoda i brzoskwinia kostka. Frużelina cukiernicza: wisnia, malina, truskawka, morela kostka i jagoda. Producent: Prospona
Grados owoce w żelu - grupa produktów zawierających 60% wyraźnie widocznych cząstek owoców, o konsystencji półpłynnego, klarownego żelu.
Dostępne smaki owoców w żelu: czarna porzeczka, czerwona porzeczka, jagoda, wiśnia, truskawka, malina.
|
|